Vanliga frågor

Var ligger Skövde?
Skövde ligger mitt emellan Stockholm och Göteborg, i Västra Götaland. (Här finns vi!)

Hur tar man sig hit om man inte bor här?
Från Stockholm går det direktbussar eller tåg till Skövde. Från Göteborg tar du tåget till Skövde.

Var kan jag bo under utbildningen?
På Skövde vandrarhem 0500-481718. Kostnad i flerbäddsrum är 250:-/natt (exkl. frukost, lakan och städ). Är det fullbokat så ring till trafikskolan så kan vi hjälpa till.

Hur gör jag med riskutbildningen?
Riskutbildningen 2 (halkkörning)  hjälper vi dej med. Vi har tider varje vecka men vi bokar det tillsammans med din lärare.

Vad är Riskutbildning 1?
Från och med 1 april 2009 är riskutbildningen uppdelad i två delar. Rsikutbildningen 1 omfattar alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken och är en teoretisk utbildning på minst 3 timmar. Vi har utbildning på Riskutbildning 1 ca varannan vecka.

Innan du kan göra kunskaps-förarprov hos trafikverket måste du ha gått Riskutbildning 1 och 2.

Hur gör jag med kunskapsprov och körprov?
Från den 1 september 2008 betraktas kunskapsprovet och körprovet för behörighet B som ett sammanhållet förarprov. De båda proven kan göras nära varandra i tid eller inom två veckor. Båda proven bokas samtidigt. Proven kan du boka själv som privatist på Trafikverket  (tele 0771-171819) då kör du upp med trafikverkets bil.  Vill du köra upp med trafikskolan och trafikskolans bil bokar vi det när du är klar med trafikverkets samtliga moment och har nått målet i teorin. Om eleven är minderårig när vi bokar bokar prov dvs.under 18år måste provet vara betalt 25 timmar innan provstart.

Hinner man bli färdig under en intensivutbildning?
Det är omöjligt att säga hur långt du kommer med din körkortsutbildning, det beror på hur du tar emot information samt dina tidigare erfarenheter.

Hur går jag vidare?
Genom Fästningens trafikskola, där du tillsammans med oss kan göra upp en individuell planering av din fortsatta körkortsutbildning. Alternativt på någon annan trafikskola eller köra privat.